Muzica
 


Abiana H. - Când secretele atârna

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

„- Dar oricât de deschis ai comunica cu cineva, tot mai pastrezi ceva si pentru tine. Sunt zone misterioase personale, pe care nici tie însuti nu izbutesti sa ti le descifrezi, daramite, altcuiva, oricât de apropiat ti-ar fi. Ȋn asta si consta bucuria de a exista, ai constiinta propriului tau mit.”

Cu siguranta întotdeauna mai pastram ceva pentru noi însine. Întotdeauna exista ceva mai adânc decât noi însine. Si uite asa, doar pentru mine, din egoism, din teama de a fi vulnerabila sau din simpla timiditate cu care m-am procopsit înca dupa primii pasi în viata, pastrez si eu ceva numai pentru mine. Dar pot eu, oare, sa îmi gasesc propriul mit de a exista? Unde e bucuria de a da? Va trebui sa ma gândesc bine, sa gândesc în litera verbului “a da”. Sa dau cuvinte. Cât de greu mi-a fost sa înteleg ca numai asa pot exista.

Fericirea de a exista nu e o constatare. Ea vine odata (si mult prea târziu) cu momentul când nu mai ai ce face cu ea, când atârna greu în mijlocul sentimentelor. Dar, nu, nu e constatare. E mister. Si misterul exista îndeajuns. Pâna aici. Si atât.

Din nou, am sa ma gândesc bine.

N-am sa mai tac cuvinte.

De câte ori are coaja mea de acum încolo sa existe... ?!


( 20. decembrie. 2009 )
Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro