Muzica
 
   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  >> A >> Angel dreamy >> O VIATA IN INTUNERIC

    


Angel dreamy - O VIATA IN INTUNERIC

Bookmark and Share

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

Familia Florea numara patru membri: parintii si cei doi copii, o fata si un baiat, de 4, respectiv 9 ani. Toti patru sunt uniti prin aceeasi pedeapsa divina care este lipsa vederii. Nu a fost vorba de vreun accident ci de o boala necrutatoare care ataca nervul optic chiar de la nasterea copilului. Domnul Florea isi aminteste greutatile prin care a trecut, cum a reusit in cele din urma sa termine o scoala speciala, unde a invatat totul in sistem Braille. La scoala a invatat sa faca tot felul de cutii din carton, perii, a invatat sa impleteasca si chiar si-a insusit si unele notiuni de lacatuserie si notiuni serioase de masaj. Acum are un mic atelier in care impleteste cosuri pentru o fundatie si face perii pe care le vinde en-gros-istilor pe o nimica toata.

Cu toate astea, reuseste sa castige suficient pentru a-si achita datoriile la stat si pentru a-si intretine familia. Locuiesc cu totii in Pantelimon, dar atelierul este in apropiere de Piata Moghioros, pentru ca acolo a reusit sa obtina sediul. Drumul pana acolo e anevoios. Pentru a ajunge la ora 08.00 la atelier, trebuie sa se trezeasca in fiecare dimineata la ora 05.00, iar daca pe timp de vara drumul e relativ usor, in perioada iernii, cand pamintul este inghetat, drumul este un adevarat cosmar. Mai mult, nu o data s-a trezit cu buzunarele intoarse pe dos si cu putinii bani pe care-i avea, de paine sau pentru altceva, luati:

“Suntem victime sigure ale hotilor de buzunare, dar nu avem ce face. Pe mine m-au oprit chiar de mai multe ori pe strada si m-au buzunarit. Am stat, ce era sa fac, ca nu stiam nici cati sunt si nici cum arata, ca sa pot spune la Politie.”
Bookmark and Share

 
 
Salveaza in format TXT
 
 
Facebook
 
© 2007-2011 versuri-si-creatii.ro