Muzica
 


Boris Marian - O, comedia mea

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

O, comedia mea nemuritoare

O, comedia mea nemuritoare, exilul meu pe creierul în floare, cum ma uitati, prieteni fara patimi si fara pete, dincolo de gratii si dincolo de gratiile sublime ale Sibyllei din scriptura sibyllina, eu m-am nascut bogat, ca regii antici, cu anii am pierdut din mantii, azi port hlamida saraciei stralucinde, exilul meu, regatul din cuvinte ...

Poetul este Ali Baba ce-si regaseste trista lui comoara, pe care hotii nu o pot fura, poetul este Ali Baba. Iar soarele e ironia voastra, poetul e pustia vasta, un prizonier al infinitului închis, un vis în vis...

. Iubirea mea a fost gresala mea, nu o privi ca pe o drama, în viata, stie orice haimana, e totul trecator, nu bagi de seama si esti deja albit, ceva mai calm, din arta faci un mit, din vorbe –vise, iubirea mea ca focul de napalm se stinse, sunt precum Ulise ce, dupa multe rataciri, cuprins de dor, revine în Ithaca, muritor..

..Nu-mi cere sa-nteleg privirea ta, eu nu stiu ce gândesti, stiu doar ce-as vrea, sunt mii de vorbe ce nu spun prea mult, nu-mi cere sa-nteleg, sunt surd si mut, pluteste-n aer teama de a pierde ce-a fost si ce va fi, precum din verde, un codruntreg devine brun, schilod, nu-s nici zapada, pasari, nici un rod, doar vântul rau, albastru, fara glas vuieste, hohoteste, „Bun ramas”, doar soarele învinge, ai raspuns, nemultumirea iernii s-a ascuns...

Primejdiosul zâmbet sombrat în castitate , miscarile prudente si umerii pagâni, ametitoare noapte a soaptei departate si sarpele virtutii curbându-ntre sâni (Nicolae Labis, prieteni, cititi-l)..

...Pietrele soptesc... Intra...Aici e liniste ...Domneste neasteptatul, eu as spune , Dumnezeu –neasteptatul...Litera prinde vedere, litera prinde auz, cuvântul e adiere, fraza e un abuz, cuib zburator ne e gândul, sâmburii cad pe pamânt, geana mortii, pândindu-l, asteapta sarutul – cuvânt, zeii murira-n vechime, Un Dumnezeu ne-a ramas, viata mea – o miime dintr-o bataie de ceas..

..Sfâsietor- Cântecul lui Maldoror din Gara Obor- unde a murit un vagabond din Chibrit, nu era beat, nici nu a furat, nici nu a mintit, un mort cinstit... Voi fi iar tânar si absurd, voi fi batrân, înca nu simt, nu pot fi orb si mut si surd, dispretuiesc caderea-n timp ..

. Blues pentru o pisica neagra, treaca-mearga, oameni pe targa, treaca-mearga,
furnici kamikadze, oameni de vaza, gloante si gloante, ce clanta, ce zdreanta, ce ranita, banita, contabilul mortii e mort, doar un corb îi pune cu gingasie o moneda aurie.


Boris Marian
Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro