Muzica
 


IOANA VOICILA DOBRE - VOL. ANTOLOGIC , , CALATORI PRIN TIMP , ,

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

ANTOLOGIA-CALATORI PRIN TIMP
Scris de IOANA VOICILA-DOBRE la data de Sam Feb 20, 2010 6:45 pm

M-am nascut în comuna Ciresu din judetul Braila în anul 1961, ianuarie 22.
Am copilarit însa la Rusetu, judetul Buzau. Ma consider un om norocos deoarece am avut profesori exceptionali înca din clasele mici când am început sa scriu poezie, profesori care m-au îndrumat si apreciat pentru înclinatiile mele literare. Trimiteam versuri lui Puiu Cristea la rubrica , , manuscrise, , a ziarului judetean , , Viata Buzaului, , si am primit raspunsuri încurajatoare la momentul respectiv. Am fost eleva în treapta întâi la Liceul real-umanist Faurei între anii 1976-1978. Am urmat apoi cursurile scolii profesionale de pe lânga Grupul Scolar M.I.U. din Buzau pâna în 1980, perioada în care am participat la sedintele de lucru ale cenaclului , , Viata Buzaului, , si ale cenaclului , , Alexandru Sahia, , de pe lânga Casa de Cultura a sindicatelor Buzau. În toti acesti ani am participat la concursurile scolare , , tinere condeie, , si la olimpiadele scolare de limba si literatura româna.
În martie 1980 m-am angajat ca tesatoare la Întreprinderea AURORA Bucuresti. Am urmat treapta a doua la Liceul Nichita Stanescu din capitala. M-am casatorit la 21 de ani, în toamna lui 1982. Între anii 1983 si 1989 mi s-au nascut cei trei fii, Valentin, Ciprian si Adrian, acum sunt studenti si absolventi de învatamânt superior ( învatamânt politehnic). Din noiembrie 1996 lucrez ca bibliotecar la Universitatea Politehnica Bucuresti. Revenind în mediul scolii am început sa scriu din nou. Mi-am continuat si pregatirea profesionala prin cursuri de initiere si perfectionare pentru bibliotecari la Biblioteca Centrala Universitara (1997), cursuri de secretariat-birotica-calculator (1998- S.C.PICON S.A.) si cursuri de operator calculator ( 2003-PICON S.A.). În anul 2008 am terminat specializarea- bibliotecar-documentarist- de pe lânga Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti. De cinci ani activez pe site-urile de pe internet, postând poezie proprie ( www. poezii.biz, ESENTE, netlog, roliteratura, reteaua literara ) În martie 2008 am debutat în poezie la Iasi în antologia de versuri , , Universul Prieteniei-Primavara, , . În prezent am în pregatire un volum de autor - Între verde si albastru-. Ma aflu deasemena printre cei 55 de poeti care au publicat în antologia de versuri a Valentinei Becart în februarie 2010. Sunt o persoana populara, vesela si optimista. Doresc tuturor celor care îmi citesc creatiile, celor care scriu, precum si initiatorului acestei antologii , , Calatori prin Timp, ,
tânarul poet Danut Desliu, care s-a gândit sa ma invite aici alaturi de ceilalti autori, multa sanatate si voie buna si va multumesc ca existati în viata mea!
Cu mult respect, Ioana Voicila Dobre.
Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro