Muzica
 


Ion Vanghele - Al treilea comentariu

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

Spuneam ca o critica, oricat de corecta este transformata rapid intr-o disputa in care nu textul este cel care trebuie analizat, ci oamenii sunt cei care incep sa se traga de par.Desi m-am referit la materialul autorului, acesta va folosi unele marturisiri personale ca sa le intoarca impotriva si sa le transforme intr-o arma de intimidare personala:
“Domnule Vanghele, ati citit printre randuri sau nu sunteti atent. Sau vreti, asa, de dragul de a face observatii sa ma necajiti? Sa stiti ca nu ati reusit! Ati reusit sa-mi spuneti decat varsta dv. de om la 62 de ani…si nu vreau sa mai continui, poate intelegeti si de ce.
Sa aveti o zi buna! “
Concluzia finala este ca daca doriti sa criticati pe cineva chiar daca vi se propune acest lucru in genunchi, evitati cu eleganta, mintiti cu nerusinare, declarati sus si tare ca acest text este nu numai superb, dar merge cu briose sau cu biscuiti la o cafea, ca el este menit sa ne lase in suflet ceva, -ori aici este bine sa fiti evaziv, in cel mai rau caz outeti sa faceti un gest evaziv cu mana care poate insemna orice.
Prietenul meu Suzuki era cat pe ce sa ramana neinsurat pentru ca a cutezat intr-un moment de nebunie sincera sa declare ca soacra-sa, care era si poeta desi ardea toate mancarurile scria extraordinar de prost.
Daca vreti sa scapati cu fata curata, puteti sa spuneti doar atat:
-Dragul meu autor, scrii atat de bine, ca nu am cuvinte sa descriu ceea ce simt.
Si ca sa-ti sustii opinia, poti sa musti dintr-o felie de paine cu cascaval si salam de-asupra..
Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro