Muzica
 


Ion Vanghele - Alb Violet / Insemnari critice urmare 2

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

Aşadar, nu decora povestea unui crin
numai de dragul albului,
lasa-i brațele descatuşate
sa-şi adune vraja
în cana din care ai baut întâia oara
pacea de tine.

Acum autoarea arunca vina pe partenerul ei de nebunii.
“Nu decora povestea unui crin numai de dragul albului…”
“Lasa-i bratele descatusate”…-continua ea.Deci casatoria sau dragostea sunt privite ca o incatusare a spiritului omenesc.(???)Desi efectul ar fi trebuit sa fie contrariu.
“Sa-si adune vraja”-care vraja? Pai nu s-au vrajit pana acum? N-au baut din purgatoriul acelor nelinisti si indoieli pana acum amandoi, sau in sfarsit, au stat la rand in fata canii? Parca nu puteau sa isi cumpere doua cani din care ar fi baut acelasi continut.Ori acum el bea “pacea de tine.” A lui pace, sau pacea ei? Ori asta nu se intampla atata timp cat el o tine incatusata de dragul albului.
Sentimentul meu este ca autoarea bate campii cu gratie.Nu el este cel care o condamna la o iubire vesnica, ci ea este vinovata ca nu il educa sa stie cum sa procedeze in astfel de situatii.
In viata, dragostea este o lupta continua.Exista invingatori si infranti.Dar dincolo de asta, visele fiecaruia si poate chiar si iubirea sunt victimele acestui razboi.Ele au cel mai mult de suferit.Sunt ceea ce in termenii actuali poarta numele de victime colaterale.
Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro