Muzica
 


Ion Vanghele - Analiza pseudoliterara.

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

Foarte frumos textul.Ar trebui sa ii punem titlul:
“Cum sa aburim femeile”.
Nu sunt malitios.Insa exista cateva puncte extrem de slabe care cam taie avantul iubitelor in clipa cand citesc astfel de texte exagerate.
Daca o scrisoare ajunge la destinatar dupa ce a ocolit un milion de ceruri, am putea stabili matematic dupa cat timp s-a intamplat evenimentul, daca inmultim cat timp ii trebuie unei scrisori sa ocoleasca un cer, dupa care inmultiti cu un milion. Cifra obtinuta este suficient de mare, incat destinatarul sa se gaseasca insurat, cu copii mari pe cale sa se insoare sau sa se marite la randul lor si sa faca niste nepotei draguti si salbatici care umplu cu crema de ghete sau marmelada lipicioasa ghetele bunicului.Tinand cont ca raspunsul dureaza tot atat, inseamna ca destinatara wstwe de mult moarta si inhumata, asa ca literele se pot citi dar nu mai are cine s-o faca deoarece popa face vesnica pomenire si parastasul dupa doua zeci de ani de la deces.Hartiile nu sangereaza, decat daca sunt napadite de ciuperci sau alge rosii.Un om care pune gura pe o astfel de hartie ingalbenita de vreme si plina de mucegai, nu este normal, doctorul avand o parere clara despre astfel de situatii din moment ce ii imparte in doua categorii: linistiti si furiosi, in vreme ce popa are aceeasi unitate de masura.In clipa cand cineva incearca sa demonstreze ca nu este indiferent, rezultatul este intotdeauna contrariu.Daca a fost iubire, de ce neaparat ar fi trebuit sa fie blestemata? El se transforma noaptea in varcolac si spinarea i se acoperea de peri cenusii iar ea era vampiroaica virgina astfel ca ii placea sa bea in loc de un pahar cu lapte pentru calmarea hormonilor, un pahar cu vin de Busuioaca? Atuncea cand timpul incepe sa ne palmuiasca noi receptam mediul sub o forma agresiva asa ca doctorul este indreptatit sa spuna:
-La violenti draga, la violenti.
Cand un om iubeste o femeie, de regula se intampla ca el sa doreasca sa moara pentru ea.Ori aici el sugereaza invers, impingand femeia spre sinucidere, daca nu cumva tipul este zidar si o imoleaza in zidurile unei manastiri ca mesterul Manole pe nevasta aia a lui care se numea Capra sau Caplea.Dvs. credeti ca ingerii n-au altceva de facut decat sa stea ca niste fotolii pana ce Dvs. va luati sangele ca sa vedeti daca aveti colesterolul marit?In mod mai mult decat sigur au si alte probleme mai serioase de rezolvat din dispozitia expresa a lui Dumnezeu. Asa ca daca doriti sa faceti asta, puteti sa va programati la Elit Medical sau o alta unitate de profil.
In ce consta de fapt disperarea? A scapat omul de iubita, a gasit o nevasta tanara si frumoasa, a mai facut si el cativa copii despre care nu stie daca sunt toti ai lui, mai scrie cate-o scrisoare de aduceri aminte de cad cucoanele cu poalele in sus, cu fundul… in sfarsit dar acum pe asta chiar nu am inteles-o:”ne vom cauta o alta lume în care moartea si viata valoreaza foarte putin”.De regula ar fi trebuit sa caute un loc unde viata sa dureze o vesnicie si moartea sa nu existe nici macar cat o pisica neagra sau un pai.De aici deducem ca vrea sa scape repede de ea, s-o ingroape cat mai adanc, ca ea sa nu aiba vreun gand si el sa strige in carciuma:
-Iubita mea a fost o comoara.( Asta daca tinem cont ca si-a pus doi dinti de aur in fata, un canin de platina in partea stanga si restul maselelor le-a plombat cu argint.)
Ori daca si dupa gasirea acestui remediu amandoi sunt tristi( punctul ei de vedere al ei il inteleg dat fiind ca o desparte de el un strat de doi metri de pamant si iarba ornata cu flori), va rog sa ma iertati, dar baiatul nostru are probleme de comunicare.Asa ca am incredere in ce spune doctorul.
Tanti cu iubirea.Mi se pare ca prietenul nostru te inseala.A scris acelasi lucru si pe Esente altei femei care i-a declarat dragoste vesnica, in timp ce el radea malefic punandu-i ceva in pahar si spunand:
-Ai dreptate draga mea cu dragostea aceea vesnica.Poate ca ai vrut sa spui dragoste de veci dar nu ti-ai dat seama.
Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro