Muzica
 


Ion Vanghele - Andrei Plesu / urmare 1

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

Romanul pravoslavnic / urmare 1
“Cei mai multi dintre cei întrebati sunt aproape siguri ca Biblia (pronuntata uneori „Blibia”) a fost scrisa de un român.”
Cei care au facut o astfel de afirmatie au dreptate.Si am sa dau aici cateva exemple care sa demonstreze sinceritatea celor care au sustinut aceasta cauza.
-Biblia este o carte sfanta sau sacra. Sacralitatea ei se leaga de continutul cartii si de faptul ca se considera autorul ca fiind Dumnezeu.Dar intre Dumnezeu si oamenii obisnuiti au intervenit tot niste oameni care au scris cartile sfinte in limbajul aramaic, , ulterior in cel evreesc, apoi in limba greaca.Deoarece foarte multi evrei au parasit tara lor de bastina migrand in alte spatii culturale, unde au fost nevoiti sa impartaseasca limbajul popoarelor de adoptie, s-a simtit nevoia ca Biblia sa fie tradusa in limba poporului respectiv.
Folosirea Limbii Romane in redactarea Bibliei i-a determinat pe unii credinciosi sa considere ca Biblia este romaneasca.
-Cine prtezinta cartile sfinte?
Aceste carti sfinte sunt citite sau prezentate fragmentar in cadrul Bisericii de catre preoti. In felul acesta s-a ajuns la concluzia ca Biblia a fost scrisa de preoti, ceea ce corespunde adevarului istoric.Diferenta se leaga doar de numirea preotului care a scris Biblia.
-La ora actuala, a aparut o Biblie, intr-un numar de opt volume.Aceasta Biblie are mentionat ca subtitlu, urmatoarele:
“…redactata si adnotata de Bartolomeu Valeriu Anania Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului…”
Ori in DEX a redacta inseamna:
“redacta – REDACTÁ, redactez, vb. I. Tranz. 1. A compune, a formula în scris, a scrie, a întocmi (un studiu, un act etc.). 2. A asigura (la un ziar, la o editura etc.) finisarea, în continut si forma, a unor manuscrise primite de la autori si destinate publicarii. – Din fr. rédiger, lat. redigere (dupa redactie, redactor).”
Cu toata stima pentru prea sfintia sa, impresia finala la care ajunge omul simplu este ca Biblia a fost scrisa de cartre un mare preot roman.
Vreau sa spun cu aceasta ca o serie de factori informali intamplatori vin si maresc prapastia dintre realitate si fictiune, dar vina nu apartine in totalitate omului simplu ci si felului cum acesta este informat despre anumite lucruri.
Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro