Muzica
 


Ion Vanghele - Andrei Plesu / urmare 2

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

Romanul pravoslavnic / urmare 2
Cine a scris pana la urma Biblia?
„Pai cine s-o scrie? Dumnezeu. Si Fiul Lui, Iisus Hristos”. Omul are o înfatisare mai curând jalnica. Pare nitel baut si, în mod sigur, nu face parte din „elita” locului. Aparitia lui are, tocmai de aceea, fragezimea unei parabole. Bunul Samaritean ridicându-se deasupra levitilor. Pacatosul mântuit si mântuindu-i pe toti cu smerenia lui. “
Desi domnul Plesu este bine intentionat, domnia sa incearca sa ne manipuleze, oferindu-ne o explicatie neconforma cu realitatea.Si haide sa va spun de ce.Avem doua adevaruri distincte:
“Biblia a fost scrisa de Dumnezeu.”
Ori aceasta prima afirmatie este legata de Vechiul Testament.
A doua afirmatie se refera la Noul Testament:
“Biblia a fost scrisa de Fiul Lui, Iisus Hristos”.
Sunt adevarate aceste afirmatii? Eu spun ca nu.Si iata de ce:
Cu tot respectul care il am pentru Iisus Hristos, acesta nu a scris nici-un rand pentru Noul Testament.Nimeni nu poate contesta faptul ca Noul Testament pe care il cunoastem noi, a fost scris in patru Evanghelii cunoscute sub numele de :
Evanghelia dupa Matei,
Evanghelia dupa Ioan,
Evanghelia dupa Marcu,
Evanghelia dupa Luca.
La acest numar de Evanghelii se adauga si o serie de Evanghelii apocrife care nu sunt luate in consideratie.Deci betivul nostru s-a dovedit ca nu a dat un raspuns corect atunci cand s-a referit la scrierea Noului Testament, deoarece, acesta Nu a fost scris de Iisus Hristos.
Daca Noul Testament nu a fost scris de Iisus, desi acesta era tanar, sa vedem ce se intampla cu Vechiul Testament care se spune ca a fost scris de catre Dumnezeu.
Are Samariteanul nostru dreptate, sau bate campii si santurile potrivit obiceiurilor sale?
Eu spun ca bate campii.
Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro