Muzica
 


Ion Vanghele - Basmul cu Lupul nazdravan si Restul Lumii ( urmare 6 )

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

Cand il vazu calul lui Fat-Frumos iesind asa de pleostit din gradina imparateasca incepu sa necheze , razand cu gura pana la urechi.
-Ce te hlizesti asa?-intreba necajit Fat-Frumos, caruia ii venea sa planga de ciuda.
-Rad fiindca ma simt grozav. Putea sa se intample si mai rau, asa ca imi arat bucuria, odata cu dintii pe care ii expun ca la expozitie. Bine ca totul s-a terminat cu bine. Chiar vroiam sa imi inaintez cererea de pensionare si sa ma las la vatra. Am o fata, pe care o cheama Mihoho-ela si care i-a venit vremea sa se marite. Asa ca in perioada urmatoare va trebui sa strang bani si sa cumpar cateva capite pentru masa de nunta.Am drept vecin un bou, primarul care este taurul comunei, si cateva vacute divortate sau vaduve. Nu-ti spun ca astea, desi se dau drept cucoane si mugesc numai pe nas, cum scapa la izlas, stau numai cu coada pe sus. Ba unele ca sa arate cat de grozave sunt, scriu versuri, doar doar le mai baga si pe ele in seama vreun vitelus mai tomnatic.Dar am uitat sa te intreb luminatia ta, ce ai facut dupa ce ai sarit parleazul in gradina imparatului.
Lui Suzuki ii veni sa spuna o prostie dar se stapani si afisa numai un zambet galben ca sofranul.
-Am facut un…-si se gandi la sortimentul acela delicios, avand diferite culori, facut cu nuca, pe care il vindeau turcii prin iarmaroc alaturi de braga si de baclavale si sarailii. Ba am capatat si alta misiune, parca as fi facut armata la Delta Force.
-Ce misiune?-intreba calul, ridicand o spranceana. Sper ca nu te-a pus imparatul sa scrii vreo prefata la vreo lucrare de doua parale, sa-i lauzi intelighentia, in cazul cand lucrurile nu stau mai rau.
-Adica?
-Stiu eu? Sa-i pupi inelul de la mana dreapta.
-Nu. Vrea doar sa ii aduc iapa sireapa de la imparatul vecin.
-Perversul. Cred c-a intrat in andropauza. Si iapa cum arata? Deja simt cum imi sporeste interesul. Doamne cat de pacatos sunt. Daca m-ar auzi nevasta-mea, batrana mea iapa de acasa, cred ca ar pune saua pe mine, ba mai mult, m-ar cara legat cu haturile la biserica sa ma spovedesc la parintele, desi de cateva ori l-am vazut pe acesta spovedind o enoriasa tinerica mai mult decat pe celelate. Prima data am crezut ca omul se ingrasase, -de, coliva, vin, pilaf cu carne de oaie, colacei si sarmalute, ba si cafea la siesta, fiindca Dumnezeu este mai repede impotriva tutunului ( care este al lui Duca-se pe pustii, ) decat impotriva cafelei. Ori am fost extraordinar de surprins cand am vazut ca incepe patrafirul sa se miste, de parca prea sfintia sa dadea sa nasca. Iar surpriza ma facu sa raman cu gura cascata cand am inteles ca de sub el, iese o tinerica rosie in obrajori, cam slabanoaga dupa gusturile mele ce n-ar fi putut sa urce pana sus dealul in galop fara sa oboseasca. Marturisesc cu mana pe inima, ca gloaba mea batrana arata de o mie de ori mai bine, chiar daca ii iesea coama de sub broboada si din cand in cand, mai pleznea cu coada cate o musca mai obraznica.Deci?
-La vecinul, sa luam iapa sireapa.
-Cu Dumnezeu inainte-exclama calul lui Suzuki si dupa ce calaretul se infipse bine in sa, necheza ca un leu paraleu si tasni in galop afara din cetate.
Drumul pana la imparatia vecina dura doua saptamani. Ajunsera asa cam pe faptul serii in capitala imparatiei si trasera la un hotel de cinci stele.Facura baie, se culcara intr-un pat de doua persoane acoperit cu cearsafuri de matase si adormira somn de plumb pana a doua zi de dimineata.
Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro