Muzica
 


Ion Vanghele - Comentarii adverse

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

In momentul in care ne apucam sa criticam vreun autor sau autoare, nu ne asteptam ca acesta sa vina fuguta sa se incline ceremonios si sa ne pupe mana.Scopul criticii nu este acela de a obtine gloria personala “injurandu-i” pe altii, chiar daca observatiile sunt de cele mai multe ori corecte si nu urmaresc decat binele autorului respectiv si nu punerea lui in inferioritate morala.In cele mai multe cazuri, vechii sau batranii nostri prieteni se vor stradui sa vina cu replici foarte dure la adresa propriei tale creatii, in care intra cu tancul, ba chiar la un moment dat te leaga la stalpul infamiei ca sa te arate cu degetul multimii.Am sa va arat opiniile “prietenului” meu Bulai, subliniind ca in proza sau in poezie daca nu iti vezi de treaba ta, iti faci ori prieteni, dar de cele mai multe ori dusmani.Alegerea o faci in clipa cand deschizi gura sau cand este mai bine sa o inchizi.Nu va mai spun ca atunci cand cel criticat vine cu o fata zambitoare, este bine sa te gandesti dinainte ce anume il face atat de fericit si sa bagi cat de repede mainile in buzunar, desi nu ai sa iti dai seama niciodata de unde si-a propus sa te muste.Iata textul critic la ultima dintre poeziile subsemnatului si cum arata aceasta poezie dupa ce colegul meu a considerat-o ca fiind buna pentru un ring de dans.Cititi si luati aminte:
“Din pacate Ne Vanghele, ai cam dat-o in bara. Nici nu ai cum sa napastui deoarece la forma corecta ar fi trebuit sa napastuiesti… La fel si cu infaptuirea… lasa pentru altii aceasta indeletnicire, ca nu tine vrajeala. Nici nu vreau sa mai zic nimic de hermina, nici de finalul care suna ca dracu: “Când împartim la fiecare/Toti îngerii care-i alungi.” Doar daca vrei sa declari o licenta poetica. Drept pentru care ma declar nesatisfacut in urma citirii acestei umile poezii… ori ai vrut sa-ti bati joc de noi… ori ai intrat si mataluca in criza de inspiratiune… ori toamna a venit cu ganduri nebune… ori a iesit tulburelul… ori… ori stii de gluma… ori nu stii! Ai vazut cum se grabeste sexul frumos la indragosteala! Ce sa mai zic? Ca citim cu picioarele… sau facem comentarii de florile cucului! “
Una dintre concluzii este aceasta: Sa nu va puna dracu, ( daca nu gasiti vreunul, aveti grija sa nu-l imprumutati pe cel la care face aluzie d-l Bulai, ) ca dupa ce criticati pe altii sa va apucati sa postati tot acolo creatiile Dvs. personale.Este ca si cand ai baga capul in gura lupului.
Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro