Muzica
 


Ion Vanghele - Edward Teach / Barba Neagra (partea a doua.)

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

-O alta problema interesanta este in ce masura textul cifrat sau spus in clar dar cu unele omisiuni evidente, ne poate indrepta catre Banca particulara ( in cazul piratilor este vorba de ascunzatorile naturale folosite de catre pirati pentru a-si ascunde si conserva bunurile)
Fiindca un pirat nu este sincer decat in masura ce se adreseaza siesi, dar si atunci sinceritatea lui este un pic suspicioasa si pentru orice eventualitate incearca sa puna adversarii sai pe cai gresite, in cazurile cand documentele sale cad prada altor hrapareti ca el.
Iata textul pe care l-am luat in discutie si care a fost asociat lui William Thompson:

"De debarcat in Golful Sperantei intre doua mici insule pe fundul marii la 10 iarzi.De mers de-a lungul Raului 350 de pasi.Apoi de cotit spre NNE 850 de iarzi. Varf la scapatatul soarelui umbra varfului deseneaza o acvila cu aripile intinse .La marginea dintre umbra si soare pestera insemnata cu o cruce."

La noi Gara de Nord s-a numit in cadrul textului, : "Golful Sperantei".Intrebarea care ne-am pus-o, ( de fapt de aici a inceput propriu zis cautarea noastra ) este daca punem aceasta informatie /Golful Sperantei ? sub denumirea lui in engleza sau /si in spaniola pe google, vom descoperi orasul/insula careia ii corespunde Gara de Nord? Am avut aceasta curiozitate si am avut surpriza de a descoperi ca acestui golf ii corespund doua insule.Una mai nordica, si alta al carei nume este Jamaica.
Descoperind acest detaliu, ne-am pus intrebarea ce pirat si-ar fi manat corabia in apropierea acestui golf din insula Jamaica.Singurul despre care s-a afirmat acest lucru a fost Edward Teach.
Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro