Muzica
 


Ion Vanghele - Fidelitate ( 2 )

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

Barbatul o asculta cu atentie. In clipa aceea, din coltul unde statuse neobservat, se ridica un ogar urias. Animalul se apropie de cersetor, adulmeca aerul in jurul acestuia apoi se aseza jos la picioarele lui dand din coada. Cu un gest neasteptat de incredere isi puse capul pe genunchii omului.Cersetorul ii mangaie capul, netezindu-i blana cu degetele intre urechi.
-Argos!-striga Evricleea cu un glas retinut, usor panicata.-Vino incoace puslama.
Cersetorul facu un gest cu mana.
-Lasati doamna… -zise el cu o voce adanca si moale.
-Sa stiti ca niciodata nu a mai facut asa ceva-rosti Evricleea rusinata.-Dar cred ca ii este tare dor de stapanul lui.
-Da, da, cred ca se simte bine in preajma mea.-incuviinta cersetorul cu aceeasi voce in care se ascundea o unda de tristete retinuta si o stare de nelinioste sau de tulburare reprimata.
Imaginea cainelui asezat cuminte la picioarele cersetorului o impietri pe stapana casei.Simti un fior fierbinte trecandu-i prin inima.
“Cu siguranta, am inebunit.”-Gandi ea.-”Se intampla ceva si mi-e frica.”
Vocea aia a lui venea de undeva foarte de departe , urca zguduitor prin venele si arterele fiintei ei, patrundea in inima unde se transforma intr-un val de caldura aluneca apoi spre mintea ei tulburata producand mici scantei ca niste flashuri. Scanteile se dilatau devenind la randul lor imagini ale unor intamplari vechi pe care le traise candva. Il vedea aevea pe sotul ei, fiul lui Laerte, privind catre Argos si aruncand catre el bucati de carne. Ogarul le prindea cu agilitate din zbor. Pe urma se apropia cu pasi supli de stapan asezandu-se aidoma la picioarele sale, ca sa isi puna capul pe genunchii sai, asteptand sa fie mangaiat cu ochii inchisi.
Femeia se simti la un moment dat atat de frustrata incat ii veni sa tipe.
-Sa continuam-zise ea zapacita de emotiile care o ravaseau fara sa-si dea seama de ce.-Sotul meu cel dibaci si drept, miracolul sufletului meu, a plecat la razboi…
-Ati mai spus asta doamna.-rosti cersetorul cu blandete.
Stapana casei se simti sfasaiata de vocea aceea calda si atat de sexi.Ar fi trebuit ca Zeus sa nu inzestreze cersetorii cu o voce asa de frumoasa, asa de seducatoare. In afara de asta o enerva la culme tradarea lui Argos care se vandu-se acelui barbat strain pentru o mangaiere.
-Evricleea, ia-l pe Argos de aici.-zise stapana cu o voce inghetata.
Evricleea striga cainele, dar acesta isi intoarse ostentativ capul in partea opusa si incepu sa-i linga mana strainului cu limba lui mare, umeda si matasoasa.
Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro