Muzica
 


Ion Vanghele - Olivier Levasseur (urmare 1 )

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

Dar în anul urmator, Duguay Trouin si comandorul Matthews au venit ( ca urmare a presiunilor care au fost facute de spanioli si/sau portughezi la curtea Frantei si Angliei ) sa controleze zona Oceanului Indian si sa stabileasca ordinea in regiune.. Hawk si Taylor care si-au dat seama ca lucrurile nu mai pot merge bine pentru ei, fiind suspectati de piraterie, au preferat sa ia largul sau apele mai adânci, adica sa dispara in mod delicat din peisaj.Astfel, John Taylor a fugit în Indiile de Vest si Hawk/La Buse s-a retras în insula Sainte-Marie in apropierea coastei Madagascar.
Regele Frantei, va oferi o carte de clementa pentru pirati in anumite conditii.Restituirea in cazul lui Levasseur a vasului si respectiv a comorii pradate.
Din acest moment se naste enigma:
Cert este ca La Buse a ascuns comoara sa … dar unde?Au fost sugerate numele a sase insule: Mauritius, Reunion, Frigate, Mahe, Rodrigues, St Mary.
Nu stim cu certitudine cat a trait Levasseur in insula Saint-Mary sau in cealalta insula, Mahe din arhipelagul Seychelle.
Aproximativ 1729, lucreaza ca un pilot din Golful Antongil (Madagascar), oferind serviciile navei Medusa, East India Company, care a vrut sa intre în port.
Capitanul Hermitte, l-a recunoscut, amintindu-si ca atacatorul a urcat în mod repetat, navele companiei sale, si l-a arestat ducandu-l in insula Reunion la Saint-Denise.
La data de 7.07.1730, orele 17, 00 La Buse a fost condamnat la moarte sentinta care a fost executata..
Când a urcat pe schela ca sa ispaseasca pentru crimele sale de pirat Olivier Levasseur, / Hawk, /La Buse, /Buzzard/La Bouche, a aruncat in multime un colier in care se gasea o criptograma si a strigat:
- “Comorile mele, celor care vor intelege!”
Se pare ca de atunci pana acum nu s-a inteles nimeni iar cercetarea efectuata de cautatorii de comori si de oamenii de stiinta pusi de guvern( ca nu se apucau ei de nebuni sa caute comori) s-a soldat cu un esec splendid.
Nota:
Mormantul lui Olivier Levasseur este un cenotaf( un mormant gol.) In el nu se afla niciun cadavru.Corpul neinsufletit al piratului a fost ingropat in graba intr-un loc probabil in apropierea cimitirului local asa cum sta bine unui nelegiuit.
Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro