Muzica
 


Ion Vanghele - Olivier Levasseur ( urmare 10 )

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

Redau acum povestea unui alt pirat si a unui alt tezaur, cunoscut sub numele de tezaurul din Lima.
"O poveste care pare scoasa din filmele de aventuri, despre averi pierdute, razboaie, crime, pirati, secrete, vanatoare de comori. O poveste despre care se spune ca ar fi adevarata.
Dupa ce Spania a infrant civilizatia incasa, adica de prin secolul al XVI-lea, spaniolii au pus stapanire si pe Lima. In secolele care au urmat, biserica catolica a strans aici o comoara imensa. La incepul secolului al XVII-lea coloniile au inceput sa se rascoale impotriva Spaniei, incurajate de razboiul de independenta din America de Sud. Lima nu a facut exceptie asa ca in 1820 orasul a cazut sub asediu si, pana la urma, a trebuit evacuat. Spaniolii nu puteau lasa ca uimitoarea lor comoara sa cada in mainile altora, asa ca si-au facut imediat planuri cum ar putea salva faimoasa comoara. O comoara care continea bijuterii, pietre pretioase, lingouri si bani de aur, sfesnice din aur si doua statui in marime naturala din aur reprezentadu-i pe Fecioara Maria si Pruncul. Comoara valora 60 milioane de dolari. Decizia a fost sa fie mutata in Mexic unde avea sa fie pastrata in siguranta.
Zis si facut. Intreaga comoara a fost imbarcata pe vasul Mary Dear si urma sa ajunga in Mexic. Insa alegerea unui om de incredere caruia sa-i fie incredintata aceasta comoara incredibila nu era o decizie usoara. Decizie care, pana la urma, s-a dovedit una extrem de prost inspirata. Spaniolii i-au incredintat importanta misiune capitanului William Thompson. Ce au scapat din vedere autoritatile spaniole a fost faptul ca William Thompson era pirat, si unul ruthless.
Odata ajuns in larg, capitanul-pirat nu a rezistat tentatiei sa aiba comoara doar pentru el, asa ca le-a taiat gatul garzilor si pasagerilor si le-a aruncat corpurile peste bord. Astfel, impreuna cu echipajul sau, a mers pe Insula Cocos, din Oceanul Indian, unde a ingropat comoara. Apoi s-au hotarat sa se desparta si sa stea ascunsi pana ce scandalul se va calma iar apoi sa se intalneasca pentru a imparti comoara."
Stiti din ce cauza aceasta poveste sau legenda este interesanta? Deoarece amplaseaza cronologic, cu o suta de ani mai tarziu intamplarile care l-au avut ca protagonist pe Olivier Levasseur.In varianta Olivier, noi stim ca un galion portughez s-a retras spre insula Reunion si Olivier Levasseur impreuna cu John Taylor, vor pune mana pe acesta furandu-i bogatiile si ascunzandu-le pe o insula oarecare din Oceanul Indian.A doua varianta a legendei, care vine si o completeaza pe cea a lui Levasseur este legenda lui William Thompson.
Este exact ceea ce m-a nedumerit la un moment dat citind fractionat cele doua legende.Natura artefactelor transportate si intr-un caz si altul (identica ) si faptul ca Thompson va alege ruta Oceanului Pacific si apoi pe cea a Oceanului Indian pentru a ascunde tezaurul.




Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro