Muzica
 


Ion Vanghele - Olivier LKevasseur zis Soimul.

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

Dupa un articol tradus din limba franceaza in limba romana.

Olivier Levasseur mai bine cunoscut sub numele de “The Hawk”sau “La Buse” / Soimul poreclit asa din cauza vitezei sale de a se napusti pe prada ei este un cracker real.
Cine poate fi mai autentic decât piratul Hawk?
Prada lui este o comoara veritabila alcatuita din perle, diamante, aur si vase de argint, el insusi fiind un pirat real spânzurat lasand in urma sa mesaje codificate, pesteri si o insula misterioasa, in care si-a ascuns cu dibacie tezaurul.
Hawk, pirat celebru (dar celebritatea i-au adus-o mai degraba cei care au incercat sa ii descifreze mesajele criptice pentru a ajunge la tezaurul ascuns, care nu a fost descoperit nici pana in ziua de astazi, ) actionand in Oceanul Indian, pe la inceputul secolului 18. El ar fi ascuns o comoara estimata la 4, 5 miliarde de euro undeva în insula Reunion. ( O astfel de afirmatie sau precizare este hazardata si plasata in cadrul articolului doar pentru a starni interesul.Daca tezaurul ar fi fost cu adevarat in insula Reunion, tinand cont de valoarea sa uriasa, merita o cautare la fata locului cu mijloacele tehnice moderne actuale.Nu neg si aceasta solutie sugerata de autorul articolului.Pentru ca trebuie sa stiti un lucru.Nici un om care gaseste un tezaur, nu se apuca sa scrie pe poarta, “Tezaurul lui Levasseur este la mine.”Aceasta din cauza ca vecinii ar navali peste biata creatura solicitand un imprumut fratesc fara dobanda si cu scadenta in lumea de apoi., spre deosebire de banci si camatari care de regula procedeaza altfel.)Astazi, cercetatorii si oameni de stiinta a pornit în cautarea comorii cu atentie ( probabil ca sa nu calce din eroare pe sau peste ea si sa o ingroape mai adanc) acest tezaur fiind conservat de peste 280 de ani.(Am sa mai spun ceva.Daca tezaurul este descoperit, se va duce dracului aspectul acesta al conservarii si el se va topi ca un fulg de nea in nebunia generala.Frumusetea va fi ca la intrebarea: unde este comoara lui Levasseur, toata lumea va da din umeri neputincioasda si cel care va rosi cel mai putin, va minti cel mai tare.
Cateva cuvinte biografice.
Olivier Levasseur sa nascut în Calais la sfarsitul secolului al XVII-lea.( Primul lucru care se stie despre un pirat este acela ca nu se stie de fapt nimic despre el.De aceea celelalte incercari de a vorbi cu seriozitate despre el, mi se par de-a dreptul hilare.) În 1721, Hawk este asociat cu piratul englez John Taylor.( Ce a facut La Buse de cand s-a nascut pana in 1721, nu se stie, si nici nu are importanta.Eu personal cred altceva, dar nu parerile mele sunt luate in discutie aici.)In luna aprilie 1721, La Buse si John Taylor, captureaza galionul portughez Fecioara Capului, cu 72 de tunuri, care isi cautase refugiu in portul Saint-Denise insula Bourbon, actualmente Reunion.
La bordul navei se gasea contele Ericeira, vicerege al Indiei si Arhiepiscop de Goa. La Buse si celalalt pirat nu au cerut o rascumparare de la vicerege, dar a pus mâinile pe obiecte de o valoare inestimabila: coliere de diamante, bijuterii, perle, bare de aur si argint, mobilier, textile, tot felul de artefacte ecleziastice casete pietre pretioase, si o cruce de aur împânzita cu rubine in greutate de o suta de kilograme, estimata la 4, 5 miliarde de euro.( Deoarece noi am dat copi paste pe articol, unele lucruri scrise in el sunt mai misterioase decat criptograma piratului.Asa ca va lasam pe Dvs. sa apreciati daca suma se refera numai la cruce sau la tot continutul tezaurului.
Fecioara de la Cape, reparata , revopsita , inarmata din nou cu tunuri la bord a devenit nava baza a lui La Buse si a capatat numele de “Victoria” sau “Victorioasa”.
Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro