Muzica
 


Ion Vanghele - Spiridusii si fenomenele paranormale

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

Spiridusii
Definitia din wikipedia, nu cuprinde toate aspectele despre spiridusi, ramanand o serie de aspecte neelucidate, pe care le regasim in cadrul basmelor si povestilor. In Catalogul fiintelor fantastice primul lucru pe care il aflam despre spiridusi este ca sunt niste fiinte razbunatoare si nesuferite.Dupa care autorul ne spune povestea domnului Thompson in varsta de 52 de ani. Toata viata acest om simpatic a trebuit sa suporte nazdravaniile unui spiridus care in fiercare zi, de dimineata pana seara
ii placea la nebunie sa danseze , sa cante, sa mute mobilele de colo-colo, si sa tarasca lanturi prin toata casa.Acestea erau numai o parte din glumele sale. Ajuns la exasperare, d-l Thompson a cautat prin toate mijloacele sa scape de spiridus fara sa reuseasca. A apelat chiar la un exorcist, dar pe spiridus l-a durut exact in fes asa ca si-a vazut mai departe de nebuniile sale fara sa-i pese ca in felul acesta il supara pe vecinul sau cel batran.Pana la urma, D-l Thompson a facut apel la un vrajitor care cunostea toate fiintele fantastice si nazdravane din lume. Vrajitorul a venit si vreme de trei saptamani a cautat prin toata casa. Intr-un tarziu, cand pe d-l Thompson l-a cuprins aproape lehamitea, vrajitorul a gasit o caseta veche pe care a luat-o.
-Dar ce faci cu caseta aceea veche pe care ai gasit-o intr-un coltisor uitat de lume.
-Cum nu stii...S-a mirat vrajitorul si a ridicat un deget ascutit in sus. Spiridusii se ataseaza de un obiect din casa fara de care nu ar putea trai.Daca iei obiectul acela si-l duci in alta parte, iei si spiridusul cu tine si il duci in acelasi loc.
-Si tu vrajitorule, ce vei face cu caseta.-a intrebat curios d-l Thompson.
-Am sa o duc in padure si am sa o pitesc intr-o scorbura de copac, sa nu o mai gaseasca nimeni.
Si vrajitorul care era batran, asa facu. Cu caseta aceea veche si prafuita se duse in padure si merse si merse pana cand gasi un copac scorburos, unde arunca nu numai caseta ci si spiridusul ce se atasase de ea.
Dupa cateva zile, d-l Thompson ii dadu telefon vrajitorului.
-Alo, buna ziua. Sunt d-l Thompson si vreau sa vorbesc cu Vrajitorul.
-Da-raspunse vrajitorul politicos. Aici este vrajitorul. Cu ce vrei sa te mai ajut.
-Te rog sa imi faci un bine. As vrea sa te rog sa aduci caseta si spiridusul inapoi.
-De ce-intreba vrajitorul zvarlind ciucurele de la fesul lui intr-o parte.
-Am stat cu spiridusul atatia ani impreuna si acum cand nu mai este, ma simt tare rau singur.
Aceasta este povestea.Dincolo de fantezia autorului si amestecului meu modest in poveste, povestea ascunde un mare adevar pe care va las pe Dvs. sa il gasiti si sa il intelegeti.
Bookmark and Share

 

 
 
Facebook
 
© 2007-2018 versuri-si-creatii.ro