Muzica
 
   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  >> T >> Turcanu Catalina Gabriela >> O pagina din jurnal / Leo

    


Turcanu Catalina Gabriela - O pagina din jurnal / Leo

Bookmark and Share

Acorda o nota acestei creatii :
( 0 voturi )

Sambata, 12 iunie, tin minte ca si cum ar fi fost ieri. Era o zi calduroasa de vara, soarele batea cu o putere exagerata, caldura-n casa la fel si-afara. Stateam si priveam in gol. Brusc imi aduc aminte de Leo, ce mai face, cum ii mai este. Da` cine este Leo? Este un vechi amic, putin creol. N-avea prieteni, familia nu-i ridica moralul, da` poate chiar nu-i interesa de soarta lui. Totusi ma-ntreb: "De Ce?" o intrebare retorica, cu siguranta stiu raspunsul, imi e greu sa-l accept.
Si cum spuneam, prieteni n-avea, la scoala nu se ducea, lucrurile nu mergeau asa cum isi dorea. Era mereu exclus din societate. Dar intr-o zi a spus: "STOP!". Se saturase sa fie jignit si poate ca, tratat cu indiferenta. El visa sa ajunga cineva, sa fie respectat si de ce nu sa ii stie cineva de frica. S-a gandit ce poate sa faca, n-avea idei; pana intr-o zi cand a picat intr-un anturaj nu prea bun. Leo, numai era cine a fost, un baiat simplu, da` chiar si asa creol, era respectat de cei ce-l avea prieten.
Acum Leo era baiat de cartier, a fost tratat ca un sclav la-nceput, pus sa fure, sa jigneasca, sa bata. Toate astea pentru a arata ca si el poate fi smecher si un "bun baiat de cartier". A inceput de jos, spargea masini, fura casetofoane, le vindea apoi cu banii se droga.
Jucau barbut la colt de strada si de altceva nu-i mai interesa. Garda era mereu cu ochii pe ei, amenzi destule, uni dintre ei aveau chiar si dosar penal. Dar de toate astea nu-i interesa. Tot ce le pasa era de soarta lor in cartier, sa le stie lumea de frica, sa stie cine sunt ei.
Adresau injurii, desenau peretii scarilor de bloc, consumau alcool, fumau canabis. Jocurile de noroc erau la ordinea zilei. In sfarsit Leo simtise ca si-a gasit locul. Uitase de familie, de prieteni, chiar si de el. Simtea ca lumea era a lui si numai a lui. Nu s-a gandit niciodata ca toate astea il pot distruge candva. Parca-l si vad acum pe Leo, simtand durerea uri si indiferenta celorlalti si-a ales alt drum. Un drum pe care mai apoi il regreta sper...
Intr-o seara Leo si tovarasi sai, au baut bine. S-au dus intr-un bar, au facut scandal, s-au batut, s-au injurat, stiti cum e cand esti beat esti terminat. Au plecat, in parcarea barului, masini scumpe de mii de euro. Adrenalina le clocotea in sange. Ceva le-a sarit in ochi, un seria cinci, diesel, s-au gandit ca le ajung 245 cai putere. Leo din teribilism fura masina, a stiut sa se joace cu firele si cheile, masina e a lor acum, doar era un profesionist. Leo la volan, tovarasii in masina, au plecat. Totusi se-ntrebau unde se duc, dar Leo "baiat bun" le-a rapuns sec: "acolo unde n-ati mai fost". DA! si a avut dreptate, au fost acolo unde nu au mai fost dar nici nu s-au mai intors.
La aproape 200km/h, si politia in urma lui, intr-un viraj Leo a pierdut controlul volanului, a derapat si intr-un sant a ajuns. S-au rasturnat de trei ori si tot trei a fost numarul victimelor. Au murit pe loc, striviti. Dar Leo a supravietuit, a fost ranit grav, era sa moara, poate ca in cele trei zile de coma in care a fost, cineva l-a tinut in viata si a vrut sa ii dea o lectie. Consecintele au fost grave; viata a trei tovarasi curmata iar viata lui Leo distrusa. Verdict: condamnare pe viata pentru ucidere din culpa si conducere fara permis sub influenta alcoolului.
Acum Leo isi aduce aminte de ce a facut si ce la distrus, o condamnare pe viata pentru ca a vrut sa fie cine a fost. Toate astea le-a facut ca sa ajunga cineva si a ajuns. A ramas fara familie, prieteni, respect. Poate ca indiferenta lumii l-a facut sa faca ce a facut sau poate ca anturajul la distrus. Jignirile nu le-a mai inteles. Ia lipsit ceva, sprijinul parintilor, sfaturile prietenilor, respectul, faima, banii, situatia, locul in care traia.
Morala?! Nu-i nici una!
NU fiti ca Leo, ca Ajungeti ca Leo!
Bookmark and Share

 
 
Salveaza in format TXT
 
 
Facebook
 
© 2007-2011 versuri-si-creatii.ro